Gjennomføre en samtale

Vi anbefaler at du bruker headset /ørepropper når du er i samtalen, eller skrur volumet på høyttalere så lavt som mulig, for å unngå at mikrofonen din plukker opp lyden når din samtalepartner snakker. Det kan fort bli slitsomt å høre ekko av seg selv når man snakker.

Du finner link til samtalen i varselet du mottok inne på Snakkmed da du booket.

Har du på varsling på e-post mottok du også en e-post med lenke.

Når det er 14 minutter igjen til samtalen starter mottar du også en sms, dersom du har på sms-varsling.

Du kan også finne samtalen din inne på "Min side".

Du kan gå inn i samtalerommet når det er mindre enn ett minutt igjen til samtalen starter.

Trykk på "Gå til samtale" for å gå til lobbyen (landingssiden før samtalen).

Her kan du se om den andre personen allerede venter inne i samtalen.

Før samtalen kan starte må du tillate at Snakkmed bruker ditt kamera og din mikrofon.

Har du flere enn ett kamera og/eller flere enn én mikrofon kan du velge hvilke du foretrekker her. Du kan også bytte kamera/mikrofon under samtalen.

Når du er klar trykker du på knappen "Start samtale" for å gå inn i selve samtalen.

Samtalevinduet er 15 | 25 | 50 minutter avhengig av hvor lang tid som er booket, og samtalen avsluttes automatisk når tiden er ute.

Nede til venstre på skjermen ser du telleren som viser gjenstående samtaletid.

Knappene i samtalen:

1. Del skjerm / Stopp deling

Her starter du skjermdeling. Velg om du vil dele hele skjermen, et bestemt vindu, eller et bestemt program. Trykk på knappen en gang til for å slutte å dele skjerm.

NB! Skjermdeling fungerer ikke til/fra mobil.

2. Start / Stopp kamera
  3. Bytt kamera (betafunksjon, bytter mellom de tilgjengelige kameraene på din enhet, f.eks. frontkamera og kameraet på baksiden av din mobil)
  4. Slå på / Slå av mikrofon (mute)
  5. Avslutt samtalen

Dersom samtalen er ferdig før tiden er ute trykker du bare her for å avslutte samtalen. Dersom du trykker feil og avslutter samtalen for tidlig kan du alltid hoppe inn igjen ved å trykke på "Start samtale" på nytt.

6. Innstillinger

Her kan du for eksempel bytte kamera eller mikrofon.

7. Chat (tekstchat)

Trykk på denne for å åpne tekst-chatten.

Chat-knappen er normalt grå, men blir lilla dersom det er nye meldinger i chatten.

Før musepekeren over knappene for å se hjelpetekster som forteller hva knappene brukes til

Når det er ett minutt igjen av samtaletiden kommer denne meldingen opp:

Du kan lukke meldingen dersom den er i veien. Samtalen avsluttes automatisk når tiden er ute.

Vær obs på at det er det bookede tidsvinduet som gjelder. Det er ikke mulig å forlenge tiden dersom en av dere er forsinket. F.eks. hvis den bookede tiden er 10:30 - 10:45 og samtalen ikke kommer i gang før 10:35 er det bare 10 minutter igjen av samtaletiden.

Kunden betaler kun for tiden der begge var tilstede i samtalen, men dersom kunden ikke møter opp i det hele tatt blir kunden automatisk trukket 50% av full samtalepris.

Dersom eksperten uteblir betaler kunden ingenting.