- Hvordan utforme en profesjonell og søkbar ekspert-profil?

Av: Thea Marlen Herstad, HER Agency AS

For å skille seg ut og tiltrekke seg potensielle kunder, er det avgjørende at du har en godt utformet profil. I denne artikkelen vil vi gi deg konkrete og praktiske tips om hva du bør tenke på når du utformer din profil. Fra valg av profilbilde til pitch og SEO-prinsipper – vi har dekket alt du trenger for å maksimere synligheten og effektiviteten av din profil. La oss komme i gang!


Profilbilde

Et godt profilbilde er essensielt for å gjøre et positivt førsteinntrykk. Her er noen konkrete retningslinjer:

 • Velg et profilbilde som er av høy kvalitet
 • Sørg for at hele ansiktet ditt vises tydelig
 • Velg et bilde hvor du ser vennlig ut
 • Velg en ensfarget bakgrunn

Et godt profilbilde

 • Høy kvalitet og skarpt bilde
 • Lys, nøytral bakgrunn
 • Ansiktet er tydelig synlig
 • Uttrykket er vennlig og profesjonelt

Et mindre godt profilbilde:

 • Lav kvalitet og uklart bilde
 • Distraherende bakgrunn
 • Ansiktet er delvis skjult
 • Uttrykket er mindre vennlig / imøtekommende

Ved å følge disse retningslinjene sikrer du at profilbildet ditt gir et profesjonelt og innbydende inntrykk.Tittel

Titelen er et viktig og søkbart felt i profilen, og det er derfor essensielt å tenke på både relevans (en tittel som beskriver din rolle og kompetanse) samt søkeord (det brukerne søker).


Eksempel

Hege er hudlege, og spesialiserer seg i dermatologi.


Gode titler:

"Hudlege - Spesialist i dermatologi"

"Dermatolog - Lege med ekspertise på hudpleie og hudsykdommer"


Her får Hege med flere relevante søkeord og fremmer sin spisskompetanse


Mindre gode titler:

"Lege i praksis"

"Dermatolog"


Her får Hege kun med ett relevant søkeord


Kort beskrivelse

Den korte beskrivelsen gir en rask introduksjon og deler nøkkelinformasjon om din ekspertise med brukerne som søker dine tjenester.


For å maksimere effekten, avslutt med en CTA (Call to Action). En CTA oppmuntrer brukerne til en handling, som å kontakte deg, bestille en tjeneste eller lese mer. Dette øker konverteringer og engasjement. Husk, du har kun 250 tegn til rådighet.


Eksempel for en hudlege: Jeg er en hudlege med over 20 års erfaring i dermatologi. Jeg tilbyr omfattende behandlinger av hudsykdommer, kosmetiske prosedyrer og personlig tilpassede hudpleieråd. Bestill en online konsultasjon i dag!


Her får Hege med sin erfaring, kompetanse og tjenesteområder. I tillegg avslutter hun med en tydelig Call to Action “Bestill en konsultasjon i dag!”


Bruk av emojis kan også være en god idé for å skille profilen din ut i mengden, eksempel:


Jeg er en hudlege med over 20 års erfaring i dermatologi 👩🏼‍⚕️Jeg tilbyr omfattende behandlinger av hudsykdommer, kosmetiske prosedyrer og personlig tilpassede hudpleieråd. Bestill en online konsultasjon i dag! 👇🏻


Om meg

Det er viktig at du tenker på søkeord og gjør det enkelt for brukeren å finne ut om du har den rette ekspertisen/tilbyr de relevante tjenestene de søker. Vi anbefaler følgende oppbygging:


 1. Introduksjon

Start med en kort introduksjon om deg selv som gir et innblikk i din bakgrunn. Beskriv din ekspertise og erfaring i feltet. Dette kan inkludere utdanning, sertifiseringer, og eventuelle anerkjennelser du har mottatt.


Eksempel: "Jeg er en hudlege med over 20 års erfaring innen dermatologi. Med en solid utdanning og flere anerkjennelser i faget, tilbyr jeg omfattende behandlinger for hudsykdommer og kosmetiske prosedyrer.”


 1. Tjenester

Lag en punktvis oversikt over de tjenestene du tilbyr.


Eksempel:

 • Behandling av akne og eksem
 • Anti-aldringsbehandlinger (anti-age)
 • Kosmetiske prosedyrer som Botox og fillers
 • Personlig tilpassede hudpleieråd

 1. Din Tilnærming

Beskriv hvordan du jobber med pasientene dine og hva de kan forvente av deg. Dette kan inkludere din filosofi, metoder, og hvordan du skaper en trygg og komfortabel opplevelse.


Eksempel: “Jeg legger stor vekt på å forstå pasientens individuelle behov og tilpasser behandlingene for å oppnå best mulig resultater. Min filosofi er å skape en trygg og komfortabel opplevelse for alle mine pasienter.”


 1. Personlige Anbefalinger/Erfaringer

Hvis mulig, inkludér kundeanmeldelser eller casestudier som demonstrerer din suksess og tillit du har bygget opp med dine pasienter.


Eksempel:

"Dr. Hansen har forvandlet huden min! Etter år med akne har jeg endelig funnet en behandling som fungerer. Anbefales på det varmeste!" - Maria L.


"Dr. Hansen er fantastisk! Mine rynker er betydelig redusert etter anti-aldringsbehandlinger, og huden min ser yngre ut. Jeg anbefaler Dr. Hansen til alle som ønsker profesjonell hudpleie." - Lars K. 1. Call to Action (CTA)

Avslutt med en tydelig CTA som oppmuntrer brukerne til å ta kontakt, bestille en konsultasjon, eller lese mer.


Eksempel: Bestill online konsultasjon - La oss finne den beste løsningen for din hud!


Optimaliser for synlighet (SEO)

For å optimalisere synligheten av din ekspert-profil, følg disse SEO-prinsippene:


Organiske søkeord

Benytt de søkeordene kunden mest sannsynlig bruker når de søker etter tjenester som dine. For eksempel, bruk “hudlege” i tillegg til “dermatolog”. For å finne ut hvilke søketermer som er mest brukte og ulike varianter som kan være aktuelle for deg, kan du benytte analyseverktøy som Google Keyword Planner, Ahrefs eller SEMrush. Hvis du ikke er kjent med disse verktøyene, kan du få hjelp av en profesjonell.


Implementer søkeordene

Plasser søkeordene strategisk i innholdet. Dette bør du tenke på:


 1. Naturlig bruk av søkeord:

Sørg for at søkeordene forekommer naturlig og jevnlig i teksten uten å overdrive. Naturlig bruk av nøkkelord forbedrer brukeropplevelsen og unngår straff fra søkemotorer.


 1. Bruk av overskrifter og underoverskrifter, ved hjelp av H-tags:

Overskrifter og underoverskrifter sender signaler til maskinen om hva resten av innholdet omhandler, og veier derfor tyngre.

H-tags rangeres hierarkisk hvor overskriften (H1) veier tyngre enn H2 (underoverskriften), osv. Dette hjelper søkemotorene med å forstå hva siden handler om, og øker sjansen for rangering.


Slik legger du inn H-tags i din profil:

Skriv din tekst og marker den, klikk deretter på “avsnitt”. Her kan du velge om teksten skal være Overskrift 1 - H1 (hovedoverskrift), Overskrift 2 - H2 (underoverskrift), etc.Eksempel:

Erfaren Hudlege med Spesialisering i Dermatologi og Kosmetiske Behandlinger (H1)


Jeg er en hudlege med over 20 års erfaring innen dermatologi. Med en solid utdanning og flere anerkjennelser i faget, tilbyr jeg omfattende behandlinger for hudsykdommer og kosmetiske prosedyrer.


Tjenester innen Dermatologi og Kosmetiske Behandlinger (H2)

Behandling av akne og eksem (H3)

Anti-aldringsbehandlinger (anti-age) (H3)

Kosmetiske prosedyrer som Botox og fillers (H3)

Personlig tilpassede hudpleieråd (H3)


Jeg legger stor vekt på å forstå pasientens individuelle behov og tilpasser behandlingene for å oppnå best mulig resultater. Min filosofi er å skape en trygg og komfortabel opplevelse for alle mine pasienter.


Omtale fra fornøyde pasienter (H2)


"Dr. Hansen har forvandlet huden min! Etter år med akne har jeg endelig funnet en behandling som fungerer. Anbefales på det varmeste!" - Maria L.


"Dr. Hansen er fantastisk! Mine rynker er betydelig redusert etter anti-aldringsbehandlinger, og huden min ser yngre ut. Jeg anbefaler Dr. Hansen til alle som ønsker profesjonell hudpleie." - Lars K.


Bestill online konsultasjon(H2) La oss finne den beste løsningen for din hud!


 1. Alt-Tagger:

Bruk alt-tekst for å beskrive bildene på en meningsfull måte som inkluderer relevante søkeord. Dette forbedrer bildens mulighet til å rangere i bildesøk og gir kontekst til søkemotorenes indeksering.

Alt-teksten vil ikke bli synlig for brukerne, men den spiller en kritisk rolle for søkemotorer og tilgjengelighet. Søkemotorer bruker alt-tekst til å forstå og indeksere bildenes innhold, noe som kan forbedre rangeringen av siden din i søkeresultater. I tillegg hjelper alt-tekst svaksynte brukere som benytter seg av skjermlesere, da skjermleseren leser opp denne teksten for å beskrive bildet. Derfor er det viktig at alt-teksten er både beskrivende og inneholder relevante nøkkelord.


Med denne guiden og strukturen sikrer du at profilen din er både attraktiv og optimalisert for søkemotorer, noe som øker sjansen for at potensielle kunder finner deg. Ved å følge disse SEO-prinsippene kan du maksimere synligheten og effektiviteten av din ekspert-profil.

Fikk du svar på det du lurte på? Takk for tilbakemeldingen Det oppsto et problem. Vennligst prøv igjen senere ...

Trenger du mer hjelp? Kontaktskjema Kontaktskjema